У коледжі на Київщині благодійники зробили сучасну кулінарну лабораторію

18 november 2024,

У коледжі селища Немішаєве на Київщині відкрили сучасну навчально-виробничу лабораторію «Технології харчових виробництв». Її наповнили пароконвектоматом, холодильною та морозильною камерами, шафою шокової заморозки, кухонним роботом “Thermomix” тощо. Нині у Немішаївському профільному коледжі Національного університету біоресурсів і природокористування  навчається 1676 студентів. Ті з них, хто здобуває освіту за спеціальністю технології харчових виробництв, зможуть практикуватися на новому обладнанні.  

За словами директора Благодійного фонду «МХП-Громаді» Олександра Пахолюка, така лабораторія стане невіддільною частиною освітнього процесу та надасть студентам коледжу значну перевагу при працевлаштуванні на роботу.

Сьогодні надзвичайно важливо інвестувати в освіту, надаючи молоді не лише можливість здобувати знання, а й інструменти, які зроблять їх конкурентоспроможними фахівцями на сучасному ринку праці. Це дозволить їм не тільки гідно реалізовувати себе, але й робити внесок у розвиток України. Для Благодійного фонду особливо важливо, щоб ці фахівці залишалися в Україні, зміцнювали економіку та сприяли розвитку громад, зокрема у маленьких містечках і селах.

Олександр Пахолюк

Як зазначив директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП Павло Мороз, для компанії МХП стратегічно важливо підтримувати подібні проєкти.

МХП як великий міжнародний бізнес, що трансформується в кулінарну компанію, розуміє, наскільки важливо для випускників фахових навчальних закладів уміти працювати із технологіями, бути кваліфікованими і складати достойну конкуренцію. Адже для будь-якого роботодавця надзвичайно цінним сьогодні є отримати в свою команду випускника вишу, при цьому вже з достатньо широкими вміннями. Тому великий бізнес, зокрема і МХП, готовий вкладатися в студентів, щоб ринок був насичений молодими і перспективними працівниками.

Павло Мороз

Директор Немішаєвського фахового коледжу НУБІП України Володимир Альохін переконаний, що наявність такої лабораторії значно посилить матеріально-технічну базу закладу, який у 2022 році був під окупацією та  постраждав від дій окупантів. Партнери коледжу,  Благодійний фонд “МХП-Громаді”  та компанія МХП, сумарно  вклали в кулінарний простір близько 800 тис. грн.

Попри все ми не лише продовжуємо працювати, а намагаємося йти вперед і створювати для наших студентів найкращі можливості для навчання і розвитку. Нова кулінарна лабораторія в нашому коледжі – це справжня майстерня вдосконалення професійності кожного, хто мріє працювати за напрямом технологій харчових виробництв. Це також яскравий приклад державно-приватного партнерства, яке допоможе підсилити економіку України.

Володимир Альохін

Владислав Суханов, студент 4 курсу Немішаївського фахового коледжу здобуває освіту технолога харчових виробництв. Він одним із перших спробував працювати на новому обладнанні кулінарної лабораторії.

Коли закінчу навчання, мрію працювати сироваром і розробити якусь унікальну рецептуру, за якою готуватиму смачні сири та страви з них. Нове обладнання в нашій кулінарній лабораторії просто надихає бути найкращим фахівцем.

Владислав Суханов

Ігор Щавінський, шеф-кухар Кулінарного центру МХП, під час відкриття продемонстрував студентам приготування яловичого язика су від темпура з деревними грибами. Він зауважив, що в світі стрімкого розвитку цифрових технологій сьогоднішні студенти вже під час навчання повинні мати не лише розуміння сучасного кулінарного світу, а й знати на практиці, як все це працює.

Невелика частинка Кулінарного центру МХП в Немішаївському коледжі – це вже великий поступ для студентів, які в майбутньому бачать себе у професії.

Ігор Щавінський

Це вже п’ятий подібний навчальний заклад, який завдяки Благодійному фонду «МХП-Громаді»  та МХП у межах національного проєкту “Дуальна освіта” отримав сучасну базу для навчання майбутніх фахівців.