На Київщині стартували безоплатні обстеження для жінок

02 вересня 2024,

Мобільний консультативно-діагностичний центр Національного інституту раку в рамках співпраці з Благодійним фондом МХП-Громаді» розпочав обстеження та консультації жителів Баришівської громади з метою скринінгу жіночого здоров’я.

Соціальна ініціатива спрямована на те, щоб забезпечити жінок Баришівської громади, яка постраждала від окупації, можливістю пройти необхідні медичні обстеження.

«В умовах, коли доступ до профільних лікарів у віддалених регіонах дуже обмежений, ми надаємо можливість отримати високоякісну медичну допомогу без потреби їхати до великого міста. Наш головний заклик: подбай про своє здоров’я, адже це найважливіше, що ми можемо зробити для себе та своїх близьких», – розповіла керівник групи соціального розвитку Благодійного фонду «МХП-Громаді» Юлія Король.

Обстеження проходять на базі КНП «Баришівська багатопрофільна лікарня». У рамках проєкту лікарі проводять діагностичні процедури, а також можна отримати консультації візькопрофільних фахівців – мамолога та гінеколога. Крім того, передбачені консультації інфекціоніста та ендокринолога, тож і чоловіки зможуть подбати про своє здоров’я та пройти онкологічний скринінг.

«Зараз ми реалізуємо дуже важливий проєкт — мобільну жіночу консультацію. Цей проєкт розпочався завдяки нашим стратегічним партнерам, зокрема Благодійному фонду «MХП-Громаді». Ми всі розуміємо, наскільки важливо піклуватися про здоров’я, але, на жаль, не кожна громада має доступ до сучасних діагностичних приладів. Саме тому ми приїхали з автівкою, оснащеною новітнім мамографом, щоб жінки могли пройти обстеження у мобільній жіночій консультації, отримати консультації гінеколога та мамолога, а також зробити мамографію», – розповідає медичний директор з стратегічного розвитку та амбулаторно-діагностичної роботи, заслужений лікар України, доктор медичних наук Олександр Яцина.

 

За перший день роботи лікарями Інституту було обстежено 30 осіб. З них 2 особи з підозрою на новоутворення направлено на дообстеження до ДНП “НІР». Надано 120 медичних послуг та проведено одну біопсію. Залученими фахівцями Баришівської багатопрофільної лікарні 30 особам проведено скринінг інфекційних захворювань, що передаються статевим шляхом та через кров, включаючи ВІЛ-інфекцію, гепатити В та С, сифіліс.

Читайте також: Близько 300 дітей загиблих українців оглянули лікарі Охматдиту в Черкасах

Усі пацієнти також отримали консультації лікарів-інфекціоністів. Робота мобільного консультативно-діагностичного центру у Баришівській районній лікарні триватиме впродовж наступного місяця.