Ветеранська риболовля на Черкащині: як захисники реінтегруються до цивільного життя
22 ветерани приїхали до села Водяники на Черкащині, щоб порибалити й найголовніше – відпочити в компанії своїх рідних та друзів, перезавантажитися та ментально відновитися.
«У нас аматорський турнір, завдання якого – щоб ветерани познайомилися один з одним та поспілкувалися. Й можна вважати, що в цьому є успіхи – в нас з’явилася така рибальська спільнота серед ветеранів», – розповідає Сергій Халупінський, ветеран, координатор Центру із взаємодії з військовими та ветеранами МХП.
Перше місце в турнірі здобув ветеран Михайло Іщенко, який також переміг у номінації «Big Fish». Каже, що майже рік тому повернувся з фронту. Приїхав на риболовлю з птахофабрики МХП – Перемога Нова. Там працює оператором дільниці.
«На такому заході як спортивна риболовля я перший раз й одразу – перше місце. Всі учасники в однакових умовах, кожен отримав однакову вудочку, снасті, наживку, підгодовування та навіть сітку. Риболовля для мене вдалася, я так давно не відпочивав», – каже ветеран Михайло Іщенко.
Друге місце посів ветеран Іван Крохмаль – тракторист із Миронівського заводу по виготовленню круп і комбікормів МХП, а третє – ветеран Володимир Сіренко, інженер-механік з Миронівської птахофабрики МХП.
Ветеранська риболовля пройшла у межах програми реінтеграції ветеранів «МХП Поруч», яку розвиває компанія МХП у співпраці з Благодійним фондом «МХП – Громаді». Зокрема, ветерани у межах цієї програми проходять перевірку здоров’я, лікування та реабілітацію, а також правову, психологічну та соціальну підтримку.
«Для ветеранів у межах програми реінтеграції «МХП Поруч» створюємо умови та можливості, щоб вони знаходили себе в цивільному житті та відчували підтримку. Тож організували ветеранську риболовлю – простір для захисників, де вони можуть побути зі своїми родинами, помилуватися природою, побути наодинці зі своїми думками, мріями», – зауважила Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП – Громаді».
Для учасників риболовлі провів майстер-клас з приготування козацької юшки ветеран Юрій Грицай, шеф-кухар кулінарного центру МХП.
Змагання проводилися згідно з регламентом та статутом риболовного спорту України. Й така ініціатива, кажуть організатори, в майбутньому масштабується й на інші села та міста країни.