Як благодійний Фонд «МХП-Громаді» та «Охматдит» допомагають дітям, що постраждали від війни

14 листопада 2023,

Цукровий діабет, алергії, розлади харчування та тривожність: лікарі «Охматдиту» в межах проєкту «Скарбничка здоров’я» дослідили, як війна впливає на здоров’я дітей.

Окупація, переїзди через війну, перебування під обстрілами, в укриттях та підвалах, де немає простих санітарних умов і доступу до чистої питної води, хронічний стрес – усе це впливає на здоров’я українських дітей тепер і матиме довготривалі й дороговартісні наслідки для країни в цілому.

Розуміючи це, медики НДСЛ «Охматдит» ще у травні 2022 року запровадили виїзні обстеження для дітей на територіях, які Збройні сили України очистили від окупантів. З лютого 2023 року ініціативу лікарів підтримав благодійний Фонд «МХП-Громаді», придбавши обладнання для медичної команди і так розширивши її можливості для діагностики поза межами лікарень та лабораторій.

Як розповідає директорка БФ «МХП-Громаді» Тетяна Волочай, проєкт отримав назву «Скарбничка здоров’я» і розрахований на дітей з малозабезпечених сімей, евакуйованих із зон бойових дій, дітей з особливостями розвитку.

Детальніше читайте за посиланням.