Кінопродюсер і співорганізатор туру «Кіно заради Перемоги!»: «Це цікаве в масштабах світу явище, коли митці, творці й носії культури, стають також її захисниками. Бо ця війна – війна культур». Андрій Різоль – про кінопокази для підтримки військових та створення документалки про митців у ЗСУ

28 лютого 2023,

Андрій Різоль – український кінопродюсер та голова Асоціації «Дивись українське!», що є співорганізатором національного туру «Кіно заради Перемоги!». У межах проєкту проводяться покази українських фільмів для військових і переселенців.

Особливість проєкту – його зіркові амбасадори: наприклад, Ада Роговцева, Ахтем Сеітаблаєв і Богдан Бенюк особисто представляють ту чи іншу стрічку глядачам. А після перегляду військові та переселенці мають нагоду поспілкуватися й сфотографуватися з артистами. До кінопоказів долучаються відомі кінематографісти, серед яких Михайло Іллєнко, Олесь Санін, Лариса Руснак, Заза Буадзе, Марина Кошкіна та інші.

Кінопродюсер, голова Асоціації «Дивись українське!» Андрій Різоль розповів Mind про те, як вдається реалізувати такий масштабний проєкт в умовах воєнного стану та хто фінансово допомагає у втіленні, а також – про військових на кіноекрані, новий документальний проєкт про митців на фронті та досвід культурної дипломатії через кінематограф.

Детальніше за посиланням.