Новий евакуатор для військового медзакладу на Київщині

03 серпня 2022,


Один з медичних закладів Міністерства оборони України у Київській області отримав від Фонду «МХП – Громаді» сучасний евакуатор вартістю 1,2 млн грн.

Автівка виробництва німецького концерну MAN буде здійснювати евакуацію санітарних машин, які транспортують поранених українських воїнів. Під час перевезень ці автомобілі часом зазнають пошкоджень та виходять з ладу. Новий евакуатор доправлятиме пошкоджену  техніку до місць ремонту, що зекономить час на відновлення санітарного автопарку. А отже, збільшить можливості для порятунку людських життів.


За словами представників медустанови, MAN вже пройшов всі етапи перевірки у сервісному центрі. Якісні характеристики авто і традиційна німецька надійність мають стати запорукою довгої служби евакуатора. Також військові медики задоволені багатофункціональністю машини, адже її можливості можна використовувати в іншій службовій та господарчій діяльності. Вантажопідйомність до 3 тонн та велику довжину можна використовувати для перевезення різних вантажів, а дороговартісну особливість автівки потужний та високотехнологічний маніпулятор у розвантажувально-навантажувальних роботах).

Вартість нового евакуатору – 1,2 млн грн.


Під час передачі евакуатора медичному закладу менеджерка соціальних програм та партнерств МХП Анастасія Амосова відзначила важливість роботи медиків під час війни та подякувала представникам шпиталю за кожне врятоване життя захисників України.

«Щодня українські медики і в першу чергу військові рятують життя наших воїнів. Тому дуже важливо, щоб на рівні технічного забезпечення вони мали все необхідне. Для фонду «МХП – Громаді» підтримка захисників України – головний пріоритет. Саме тому ми відразу відгукнулися на прохання військового шпиталю щодо придбання потрібної йому техніки. Дякуємо вам за вашу роботу та бажаємо, щоб цей евакуатор служив та був корисним багато років”, – підсумувала Анастасія Амосова.

Спільними зусиллями продовжуємо наближати нашу Перемогу. Слава Україні!