Спецпроєкт Forbes: Як власна справа допомагає українцям оговтатися після потрясінь, спричинених війною

23 жовтня 2023,

Щодня війна забирає багато в України й українців. У тих, хто втратив оселю чи майно, друзів чи найрідніших людей, зникає впевненість у майбутньому, а в декого і сенс життя. Кожному розбитому серцю потрібні сила волі, час і заняття, що допоможе підвестися й рушити далі з надією на краще. Поштовх до проживання горя і нового старту після втрат може дати власна справа.

За даними психологів, справа, що приносить радість, може допомогти подолати емоційні страждання, які супроводжують втрату близької людини.

Постійна зайнятість, а особливо у власному бізнесі – ключ до швидшого переживання важких життєвих потрясінь. Організм має активізувати ресурси енергії, щоб працювати над успіхом підприємства, а значить, швидше «перемкнеться» і пройде всі етапи горювання.

Навіть під час війни розпочинати чи відновлювати власний бізнес не страшно, якщо поруч є надійний партнер. На початку цього року Благодійний фонд «МХП – Громаді» у партнерстві з Українським ветеранським фондом Міністерства ветеранів провів конкурс #Варто «РобиТИ Своє». За його умовами десятеро українців – ветерани та їхні сім’ї, а також родини загиблих – отримали від 500 000 грн до 1,5 млн грн на розвиток власного бізнесу. П’ятеро з них розповіли, як натрапили на грантову програму і не побоялися розпочати власний бізнес просто під час війни. А психолог пояснив механіку – як і чому своя справа може повернути до життя.

Детальніше читайте за посиланням.