Збирали гроші на ЗСУ: понад пів тисячі людей взяли участь у благодійному забігу “RUN 4 VICTORY” у Вінниці

04 липня 2024,

30 червня у Вінниці відбувся другий забіг з благодійного квадромарафону “RUN 4 VICTORY”, який цього року проводить Всеукраїнське фізкультурно-спортивне товариство “Колос” та спортивна спільнота”Характер” спільно з компанією МХП для підтримки Збройних Сил України.

Понад 800 учасників різного віку та рівня підготовки пробігли обрану з-поміж 2, 5, 10, 21 км дистанцій у Вишенському парку або ж долучилися до забігу онлайн. А наймолодші учасники марафону пробігли дистанції 200, 400 або 800 метрів.

Усі кошти учасників трансформувалися у донати. Частину коштів додала компанія МХП. Разом вдалося зібрати на  30 FPV- дронів, орієнтовною вартістю 500 тис. грн, для 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Якова Гандзюка.

Захід став частиною Ліги забігів “RUN 4 VICTORY” та був проведений за підтримки Вінницької ОВА, міської ради та партнера I-VIN. Мета масштабної спортивної події – зібрати реєстраційними внесками 1,5 млн грн, які скерувати на покриття запитів військових частин та ТрО кожного міста, де відбуваються забіги.

Сергій Доброгорський, заступник головного виконавчого директора з агробізнесу МХП: «Міжнародна компанія МХП ініціювала Лігу забігів “RUN 4 VICTORY”, щоб об’єднати зусилля бізнесу та громад у підтримці ЗСУ. Це другий символічний забіг, на який зареєструвалися колективи з усіх підприємств компанії із 12 регіонів України. Як на мене – це дуже правильна ініціатива. Дистанція неважлива, адже головне – це те, що ми об’єднуємося та спільними зусиллями допомагаємо військовим. Це – про командний дух і прагнення рухатися вперед, за будь-яких обставин. Біг – це про цілеспрямованість, дисциплінованість і витривалість. Ці якості впливають на той результат, який ми отримуємо в роботі і бізнесі. Це важливо й для країни, бо від результатів нашої роботи залежить як наповнення держбюджету, так і розвиток країни в цілому».

Олександр Пахолюк, директор Благодійного фонду «МХП-Громаді», зазначив: “Головна ціль цього забігу – допомогти військовим та об’єднати громади. Продемонструвати, що допомагати можна і в такий спосіб, що малих дистанцій, як і донатів, не буває. Тож вінницький забіг – це забіг на підтримку 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Зараз для виконання бойових завдань бригаді необхідне додаткове обладнання, яке ми передали на зібрані кошти від реєстраційних внесків. Цей забіг ще раз демонструє: біжимо разом – допомагаємо разом! Участь кожного в “RUN 4 VICTORY” – це внесок у турботу про наших захисників. Благодійний фонд “МХП-Громаді” запрошує всіх долучатися й до наступних забігів у Черкасах та Ладижині та продемонструвати, що разом ми – сила!”

Читайте також: До Олімпійських ігор представили емоційний мультимедійний проєкт про незламність українських спортсменів

Володимир Прокопчук, директор Вінницького Хабу МХП: «Наш Хаб МХП перейняв естафету забігу в Західного Хабу, і сьогодні ми провели  його у Вінниці. Проте цей захід – це черговий доказ єдності, згуртованості та витривалості українців. Адже ми не тільки біжимо, а й донатимо на Збройні Сили України. Кожний з учасників зробив свій внесок, і всі зібрані кошти спрямуємо на закупівлю дронів та інших засобів захисту для бійців 59-ї окремої мотопіхотної бригади ім. Я. Гандзюка. Такий забіг – це ще один приклад того, що МХП та Вінницький Хаб МХП соціально-відповідальна компанія. Ми не лише турбуємося про продовольчу безпеку країни, але й дбаємо про добробут людей в громадах, де ведемо свою діяльність, піклуємося про здоровий спосіб життя, а з 24 лютого 2022 – нашим пріоритетом стала допомога захисникам та захисницям. Більшість працівників нашого Хабу взяли участь у забігу. Багато з них бігло разом із сім’єю. Кожний обрав собі дистанцію за рівнем підготовки. Своїм прикладом хочемо показати, що не обов’язково бути спортсменами, аби бігти. Головне – знову продемонструвати нашу єдність, міць, характер та цілеспрямованість, бо ми непереможні, коли єдині, коли наші серця б’ються в унісон».