100 тисяч грн на власну справу: стартувала реєстрація на конкурс «Роби своє з Kurator». Як податися?

22 september 2023,

Організатори відкрили реєстрацію на конкурс бізнес-ідей «Роби своє з Kurator» для HoReCa для підтримки бізнесу, який постраждав під час війни або який розвивають військові. З 22 вересня по 23 жовтня триватиме реєстрація учасників на конкурс «Роби своє з Kurator». Організатори, Благодійний фонд «МХП — Громаді» та бренд Kurator, спрямують сумарно 1 мільйон гривень на гранти та оберуть від 10 переможців.

Хто може податися?

Підприємці-ветерани
Внутрішньо переміщені особи
Бізнеси, які постраждали від російської агресії (зазнали руйнувань внаслідок повітряних атак, окупації тощо)

Підприємці повинні працювати у сфері HoReCa: заклади харчування (кафе, ресторани, кав’ярні, пекарні тощо), готелі, кейтеринг.

Бізнеси мають працювати в одній з 13 областей України, зокрема у Вінницькій, Волинській, Дніпропетровській, Житомирській, Івано-Франківській, Київській, Львівській, Полтавській, Сумській, Тернопільській, Хмельницькій, Черкаській та Чернігівській.

Як заповнити заявку на участь?

На офіційному сайті конкурсу завантажити аплікаційну форму.
В аплікаційній формі детально викласти свою бізнес-ідею, її масштаб і терміни реалізації.
Важливо описати бізнес-процеси та пояснити, як саме грант допоможе на старті чи масштабуванні бізнесу. Приміром, для пришвидшення якогось процесу необхідний тістозамішувач чи хлібопічка.
Далі — пояснити, як це сприятиме збільшенню кількості робочих місць, виторгу чи дасть будь-яку перевагу для бізнесу.
Прикріпити аплікаційну форму під час реєстрації на сайті.

Якщо під час заповнення форми виникнуть запитання, учасник зможе поставити їх під час онлайн-консультацій від експертів конкурсу або ж звернутися до інформаційного відділу за номером: +38 (067) 440-59-00 з понеділка по п’ятницю з 09:00 до 13:00.

Що отримають переможці конкурсу?

Кошти. Завдяки мікрогрантам підприємці зможуть започаткувати новий бізнес і масштабувати або ж релокувати вже наявний.

Експертну підтримку. Члени журі, підприємці та ресторатори, допоможуть на етапі консультацій і подання заявок. Кожен учасник отримає досвід, розуміння власних бізнес-процесів та експертизу від фахівців у сфері HoReCa.

Партнерство. Організатори продовжують партнерство й співпрацю з переможцями попередніх конкурсів «Роби своє»: запрошують на спільні заходи для презентації власного досвіду, послуг чи продукції. Також інформаційно підтримують учасників у власних соцмережах і медіа, розповідаючи про їхні кейси.

Нагадаємо, що навесні 2022 року організатори конкурсу «Роби своє» підтримали 80 бізнес-проєктів на загальну суму понад 7,4 мільйона гривень. А торік Благодійний фонд «МХП — Громаді» надав фінансову допомогу на понад 6 мільйонів гривень для 74 мікробізнесів.

 

Довідково: 

«Роби своє» — конкурс бізнес-ідей для підприємців у малих містах і селах. З 2020 року переможці та учасники конкурсу створили десятки нових підприємств в агросекторі, легкій і харчовій промисловості, зеленому туризмі тощо. У 2022 році конкурс підтримав 74 мікробізнеси на суму 6 млн грн, а цьогоріч — 80 мікробізнесів на суму 7,4 млн грн. Також 10 українських ветеранів та їхні родини стали переможцями конкурсу #Варто «Робити Своє», який реалізував БФ «МХП — Громаді» спільно з Українським ветеранським фондом Мінветеранів, та отримали від 500 тисяч до 1,5 мільйона гривень на відкриття та розвиток власної аграрної справи. Сумарний бюджет конкурсу становив 6 млн грн.

«МХП — Громаді» — український благодійний фонд, який почав свою діяльність у 2015 році. Його головна місія — комплексний розвиток громад. Географія діяльності налічує 12 областей України: понад 700 містечок і сіл. Від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну Фонд системно підтримує людей, які перебувають у регіонах бойових дій, українських захисників і рятувальників, громади, лікарні та пологові будинки, благодійні установи, які дбають про дітей-сиріт і літніх людей, а також людей, які через війну залишилися без дому та засобів для існування.

KURATOR — бренд продуктових рішень для HoReCa-спільноти (заклади харчування, готелі, кейтеринг), який розвиває компанія МХП. Має гнучкий асортимент під різні типи закладів, бізнес-моделі, кваліфікацію персоналу та кількість кухарів. Під брендом KURATOR випускається понад 100 видів допрацьованої продукції, зокрема курятина, яловичина, різні кулінарні рішення. Весь асортимент створюється з розумінням і дотриманням потреб професійної кухні.