Перерости тимбілдинг: як корпоративне волонтерство може приносити користь громадам та бізнесу.

15 грудня 2022,

Павло Мороз, директор Департаменту корпоративної соціальної відповідальності компанії МХП, розповів про кейс, коли класичний тимбілдинг вийшов за рамки звичайних толок і прибирання й став масштабним проєктом, під час якого вдалося налагодити взаємозв‘язок бізнесу і громади.

Щотижневе прибирання території навколо місцевої школи чи провести суботній ранок разом з колегами, впорядковуючи берег річки — в Україні є унікальні традиції, знайомі з дитинства кожному з нас. Мова йде про толоки — масштабне прибирання (у більшості випадків), задля якого об’єднуються волонтери, соціально активні люди та відповідальний бізнес.

У глобальному вимірі це явище відзначається як Всесвітній день прибирання World Cleanup Day. Щорічно у третю суботу вересня громадські організації у всьому світі виходять на масштабну толоку у своєму регіоні: очищують парки, сквери, ліси, прибережні та інші території.

Утім, наразі в Україні громади об’єднуються, аби відновити територію після численних російських обстрілів і заново відбудувати зруйноване. До таких толок доєднується і соціально відповідальний бізнес. Як корпоративне волонтерство стало частиною роботи компанії та лише посилює взаємозв‘язок бізнесу і громади — далі у матеріалі Sostav.ua.