У Холодному Яру на Черкащині квітне поле півоній

30 may 2024,

На одній з локацій Холодного Яру, що знаходиться на Черкащині, квітне поле півоній. Нині тут росте близько 2 500 тисяч кущів рослини. Наступного року його планують розширити.

Півонії почали висаджували шість років тому, коли тут вперше за підтримки Благодійного фонду «МХП-Громаді» організували фестиваль «Крутий заміс».

«Це поле півоній – яскравий приклад розвитку громад. Саме про це наш фонд і всі його проєкти: маленька справа здатна масштабуватися, кожна хороша ідея знаходить підтримку на її втілення – і в синергії спільних зусиль громади, бізнесу та небайдужих активістів з чистого поля за кілька років можна створити привабливу туристичну локацію. Яка своєю чергою популяризує громаду, приносить кошти місцевим підприємцям та, відповідно, податки в локальний бюджет», – наголосила Тетяна Волочай, директорка Благодійного фонду «МХП-Громаді».

«Коли приїхав на Черкащину, захопився історією та природою Холодного Яру. Тому одразу підтримав ідею створити на одній з його локацій Яр Півоній. Вірю, що через п’ять років, весь краєвид, що навколо буде засаджено півоніями. Робимо це для того, щоб сюди помилуватись квітами приїжджали з усієї України, а після нашої Перемоги і з-за кордону», – говорить Олександр Воскобойнік, директор «МХП-Урожай».

Яр півоній створювали разом із жителями місцевих громад та гостями Чигиринщини, які приїздили сюди з різних куточків України. Тепер поле півоній стало улюбленим місцем для фотосесій.

«Наразі тут росте шість сортів півоній. Ще 14 рідкісних сортів надав «Крутому замісу» ботанічний сад. Цьогоріч їх висадять і наступного року вони теж радуватимуть відвідувачів своїм цвітом», – переконаний натхненник фестивалю «Крутий заміс» Юрій Романча.

За його словами, 4 серпня всі бажаючі можуть долучитися до висадки цих квітів. Адже спільні справи – об’єднують.