В проєкті «Агрокебети.Рости своє» обрали 10 переможців для надання грантів: 7/10 проєктів в категорії ветерани війни або члени сімей ветеранів

10 october 2024,

Проєкт «Агрокебети. Рости своє» , ініційований освітнім проєктом «Агрокебети», асоціацією «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ) та Благодійним фондом «МХП-Громаді», провів піврічну практичну навчальну програму по розробці бізнес-планів для залучення фінансування та конкурс бізнес-проєктів в агропродовольчій індустрії з грантами. В проєкті «Агрокебети.Рости своє» цього року виявили бажання навчатися та отримати грант 394 учасники: 46,6% з яких вже мають наявний бізнес, а в 53,4 % є початкова бізнес-ідея. Найкращі 10 бізнес-проєктів вже відібрані Експертною радою проєкту для отримання грошових грантів у розмірі 200 000 гривень кожен на реалізацію своєї бізнес-ідеї чи розвитку вже чинного бізнесу.

«Конкурс проєктів та навчальний курс «Агрокебети.Рости своє» стали необхідним імпульсом для розвитку українського агропродовольчого сектору. Ми отримали багато цікавих і перспективних проєктів, які демонструють, що українське сільське господарство має величезний потенціал. Десять переможців, які були відібрані Експертною радою, заслуговують на особливу увагу, яку ми і хочемо їм надати. «Агрокебети. Рости своє» не зупиняється на досягнутому. Ми плануємо продовжувати підтримувати молодих студентів та агропідприємців на їх шляху до успіху і проводити цей конкурс і в наступні роки. Адже саме інновації та молоді таланти є рушійною силою розвитку нашої країни». Анатолій Циркун, Керівник освітнього проєкту «Агрокебети», асоціація «Український клуб аграрного бізнесу» (УКАБ)

«Розвинений локальний бізнес, а особливо коли йдеться про сільські території, – це додатковий імпульс інституційної спроможності громади. Таким чином розвивається доступність різноманітних товарів та послуг для місцевих жителів, поліпшується якість життя та добробут населення за рахунок зростання зайнятості й відповідно доходів. Для великих підприємств – це розширення бізнес-партнерств, що безумовно сприяє зниженню собівартості виробництва та формує успішну екосистему локального підприємницького середовища. Тому реалізація таких грантових ініціатив, як «Агрокебети. Рости своє», для  стимулювання локального мікропідприємництва є суспільно корисною й стратегічно важливою ініціативою для відновлення та розвитку територіальних громад в Україні». Павло Мороз, директор департаменту корпоративної соціальної відповідальності МХП

«Конкурс «Агрокебети. Рости своє» — це не просто підтримка молодих фахівців, а важливий крок у формуванні майбутнього українського агросектору, який нині відіграє критичну роль для економічної стабільності країни. В умовах викликів, з якими стикається Україна, розвиток сільського господарства стає фундаментом продовольчої безпеки та економічного відновлення. Залучення нових фахівців до галузі – запорука того, що агробізнес не просто розвиватиметься, а матиме стабільні перспективи для довготривалого зростання». Олександр Пахолюк, директор Благодійного фонду «МХП-Громаді»

Вітаємо проєкти-переможці, які за результатами оцінок журі отримають гранти для реалізації своїх підприємницьких цілей:

  • Інтенсифікація вирощування екологічного батату ТМ БАТАТКО/ФГ «БРУНАТ» 

Представник: Іван Павліш, Львівська обл

  • Вирощування часнику як альтернатива традиційним культурам

Представник: Вадим Погребняк, Миколаївська обл

  • ITARA — майстерня волоського горіха

Представниця: Інеса Петухова, Львівська обл

  • Впровадження точного землеробства завдяки переобладнанню сівалки/ ФГ «Вишневе Агро»

Представник: Володимир  Різун, Полтавська обл

  • Енергонезалежність СФГ Затишна садиба — підвищення рентабельності ветеранського бізнесу

Представник: Микола Ружицький, Вінницька обл

  • Сінновація в Зеленому Гаю. Рости, зберігай, навчай

Представниця: Євгенія Молчанова, Дніпропетровська обл

  • IMPACT фермерство

Представниця: Олена Самарська, Дніпропетровська обл

  • Перепілка — Чарівний птах/ПП «КОНЦЕРН-СВК» 

Представниця: Вікторія Кривещенко, Київська обл

  • Гарбузи з видом на море

Представниця: Олена Кривошея, Київська область  

  • Виробництво гарбузового насіння/ТОВ «Де Марко Агро» 

Представник: Руслан Завгородній, Київська область

Проєкт «Агрокебети. Рости своє» реалізується за підтримки компаній: HORSCH, International Finance Corporation (IFC), Райффайзен Банк, ІМК та МХП.