Спецпроєкт #ШОТАМ про переможців конкурсу бізнес-ідей “Роби своє”

23 березня 2024,

Історії підприємців, які тут зібрали, є прикладом, як робити своє навіть попри війну. На гранти до 100 000 гривень наші герої змогли створити або відновити власну справу й тим самим підтримати економіку держави.

Матеріал створено у партнерстві з  «МХП — Громаді» — український благодійний фонд, який підтримує підприємців та інших українців, які постраждали від повномасштабного вторгнення росії в Україну.

Думав, що гранти виграють лише «свої». Як кондитер з Київщини почав створювати українські макарони

Його соцмережі — це поєднання естетичного задоволення та вибуху смакових рецепторів. А різнокольорові макарони, які готує та фотографує Артем Розкокоха, репостить у свої соцмережі переможниця професійного кулінарного шоу «МастерШеф 2».

Ще з підліткового віку Артем цікавиться кондитерським мистецтвом, а власну справу розпочав цього року завдяки перемозі в грантовому конкурсі «Роби своє» від Благодійного фонду «МХП — Громаді». Як йому це вдалося та що потрібно, аби виграти грант, розповідаємо в ШоТам.

Зробив теплиці на бабусиному городі. Як підприємець з Вінниччини отримав грант на полуничний бізнес

Дмитро Гринь з Ладижина з радістю та гордістю оглядає свої володіння — довгі рівненькі рядки полуниці в теплицях. Минулого року він власноруч розвозив пахучу полуницю першим покупцям. Зараз у нього вже 7 теплиць і багато планів на розширення бізнесу під назвою Trueberry.

Як поїздка за кордон закохала його у полуницю та на що використав 81 тис. гривень  гранту, Дмитро Гринь поділився із ШоТам.

«На такій печериці можна хоч піцу робити!». Переселенець з Донеччини за грант відродив бізнес із вирощування грибів-гігантів

Юрій Душенко з Донеччини розпочав справу наприкінці 2015 року. Двічі втрачав бізнес, вимушено змінив три регіони та партнерів. Єдине, що незмінне — великий розмір та якість його печериць.

Розповідаємо в ШоТам про підприємця, який завдяки гранту від Благодійного фонду «МХП — Громаді» в межах конкурсу бізнес-ідей «Роби своє» знову повернувся до улюбленої справи.